Transport gratuit pentru plata anticipata (card/cont, Revolut etc) sau pentru comenzi mai mari de 500 de lei. Pentru comenzile cu ramburs, cost in functie de locatie.
Lasă-mă să te ajut să-ți atingi obiectivele
Clienții au mai multe șanse de a-și atinge obiectivele cu produsele potrivite, interacțiune personală cu Distribuitorul lor Independent și făcând parte dintr-o comunitate. Dacă doriți sprijin personalizat gratuit pentru a vă atinge obiectivele, vă rog să mă contactați folosind detaliile de mai jos.

Mai exista mancare sanatoasa in ziua de azi?

 

De fiecare data cand ma uit pe etichetele produselor din rafturile magazinelor, ma intreb daca totusi in lumea asta mai exista si mancare sanatoasa, sau in fine, mancare sanatoasa in forma “traditionala”, asa cum o stim de la bunici.

Oare mai exista ceva sanatos in mancarea de astazi?Cred ca nu trebuie sa explic ce vreau sa zic, este suficient sa ne uitam pe etichete. Produsele din raft, generic numite mancare, de multe ori nu mai au nimic in comun cu aceasta, sunt doar o forma fara fond, elementele chimice din compozitie nemaiavand nimic in comun cu compozitia originala a produsului. 

Da, stiu, toti spun ca produsele sunt pline de E-uri, ca au in compozitie conservanti si alte prostii, vei spune, dar cu atentie poti sa selectezi din magazine produse care sa fie sanatoase. Oare?

Agricultura, principala sursa de mancare sanatoasa

Sa privim lucrurile din urmatorul punct de vedere: populatia Pamantului este de peste 7 miliarde in acest moment, atfel spus suntem mult mai multi decat capacitatea pe care o are Pamantul de a furniza mancare in mod natural, fara “ajutor uman”, motiv pentru care, in afara unor plantatii special concepute, productia de mancare fara ajutor uman este nesustenabila. Si aici apar produsele specifice, care “ajuta” cresterea productiei pe hectar.

Hai sa discutam despre fertilizatori, un subiect foarte interesant. Fertilizatorii sunt compusi organici sau anorganici care furnizeaza nutrientii esentiali culturilor, in vederea sustinerii productiei industriale. Foarte frumos, doar ca fertilizatorii contin un numar limitat de macro si micro nutrienti (6 macronutrienti si 8 micronutrienti), dintre care 3 principali: azot, potasiu si fosfor. Aceste substante ajung in plante si vor alimenta dezvoltarea plantelor, plante care mai tarziu vor deveni parte a alimentatiei noastre si a mancarii noastre “sanatoase”

Bun si unde este de fapt problema pana la urma? Plantele, pentru a se dezvolta corect si complet au nevoie de peste 50 de substante pe care in mod normal le iau din sol. Aceste peste 50 de substante asigura plantelor cresterea sustenabila si sanatoasa, incat plantele sa furnizeze mai departe, celor care le consuma, necesarul de nutrienti.

Si aici apare problema: in agricultura moderna, in scopul de a asigura dezvoltarea vizibila si rapida a plantelor, le furnizam, prin fertilizatori, numai o parte din nutrientii necesari, ceea ce duce la un dezechilibru major - desi aparent complet dezvoltate, plantele nu mai contin substantele nutritive pe care omul se asteapta sa le gaseasca si care ii pot sustine sanatatea. Astfel, plantele deja dezechilibrate, transmit dezechilibrul nutritiv mai departe consumatorilor umani sau animali. Ca sa nu mai spunem ca in procesul de prelucrare, plantele, ca materie prima, sunt tratate chimic cu diversi compusi nealimentari care isi lasa amprenta asupra a ceea ce va deveni mai tarziu mancarea noastra sanatoasa…

Nu suna bine,asa e? Nu suna bine sa stim ca painea pe care o mancam, chiar neagra sau integrala este facuta din grau dezechilibrat nutritiv, asa e? Problema este ca vorbim despre un element pe care nu il putem controla sub nici o forma. Poate doar daca ne cultivam propriul grau. Din ce seminte? Ei bine, din seminte deja modificate genetic...

Credeti ca numai plantele se confrunta cu aceste probleme? Ganditi-va la animalele crescute pentru consum, precum puii, porcii, vitele. Sacrificarea puilor intr-un moment in care, cel putin teoretic vorbind, nu ar trebui sa fie suficient dezvoltati, anume la 6 saptamani ar trebui in mod clar sa ne ridice intrebari. Cel putin. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca puii de carne sunt rezultatul hibridarii si incrucisarii repetate in scopul cresterii productiei si eficientei acesteia. Si din nou, aceasta esteceea ce noi numim mancare sanatoasa, mancarea pe care o servim copiilor nostri…

Si atunci ce mai mancam? Poate peste? Ce spuneti de putin somon? Mie, personal, imi place somonul foarte mult. Ei bine, dupa multi ani de polemici, Norvegia a recunoscut ca in crescatoriile de somon se folosesc substante care pun in pericol sanatatea. Anne-Lise Bjorke Monsen, specialist la laboratorul de biochimie clinică din Bergen spune ca : "Poluanţii găsiţi în somonul de crescătorie afectează negativ dezvoltarea cerebrală, fiind asociaţi cu autismul, cu hiperactivitatea şi cu un coeficient de inteligenţă scăzut". Autism? Dezvoltare cerebrala? Nu e bine! Si somonul era considerat a fi poate cea mai sanatoasa mancare…

Sa discutam despre Pangasius sau stiti deja faptul ca raul Mekong, raul unde sunt crescuti acesti pesti in principal este una dintre cele mai poluate ape din lume, sau stiti deja ca pestii Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deseuri şi dejectii chimice etc) De altfel, este bine de stiut faptul ca Pangasiusul nu este un peste ecologic, fiind de fapt rezultatul unui experiment genetic! Si nici macar nu e bun la gust, dupa parerea mea, evident subiectiva. Apropo, sau by the way, sa ma exprim in tonul informatiei urmatoare, stiati ca in Statele Unite pestele Pangasius a ajuns pe locul 10 in topul celor mai consumate produse acvatice? Si ne mai intrebam de ce Statele Unite se confrunta cu probleme grave de sanatate si obezitate si de ce toata lumea vrea sa slabeasca?

O parte dintre cei interesati de o alimentatie sanatoasa, de o nutritie corecta si de o mancare sanatoasa au optat pentru cultivarea produselor in gospodaria proprie, cu un efort considerabil mai mare, controland in acest fel calitatea alimentelor consumate. Este un lucru excelent, un prim pas in imbunatatirea alimentatiei, in masura in care tinem cont de faptul ca semintele sunt controlate si modificate genetic sau sunt rezultatul hibridizarilor si incrucisarilor repetate in vederea cresterii eficientei productiei, in detrimentul altor parametri.

Nici nu stiu ce sa mai spun in continuare, poate doar ca nu prea mai exista mancare sanatoasa in magazinele “normale”, in afara unei selectii stricte a produselor cumparate din rafturile BIO si acolo as avea rezerve, pentru ca si aici sunt diversi producatori, cu diverse niveluri de control al calitatii, iar eticheta BIO poate fi subiectiva in anumite conditii.

 
...iti place cum au slabit oamenii pe care ii vezi aici?

Vrei sa afli cum stai si sa afli ce schimbari poti face si tu incepand de azi, pentru a reveni la forma de altadata?

Programeaza acum o evaluare nutritionala gratuita si afla cum poti sa slabesti sanatos!WhatsApp la 0772-087.453

...si CERE O EVALUARE NUTRITIONALA GRATUITA.
Afla cat de usor poti slabi si tu, incepand chiar de astazi!

Indrazneste sa fii PERSOANA SLABA pe care ti-o doresti!